DedicaStoomlampje knippert

Dedica

Stoomlampje knippert

Probeer deze oplossing.

Het apparaat moet ontkalkt worden

{{lclstr-doyouneeddescaler}}

Volg de onderstaande gids voor gedetailleerde instructies:

1

Voor het ontkalken

**Belangrijk!
Lees voor gebruik de instructies en het etiket op de verpakking van de ontkalker.

U mag alleen De'Longhi ontkalker gebruiken. Het gebruik van een ongeschikte ontkalker en/of een onjuiste ontkalking kan leiden tot gebreken die niet door de fabrieksgarantie worden gedekt.

2

Verwijder het waterfilter (indien aanwezig

3

Voeg de ontkalkingsvloeistof toe aan de tank

4

Verdun de ontkalkingsvloeistof door de tank te vullen met water tot het niveau MAX.

5

Druk op de knop ON/OFF

6

Zorg ervoor dat de filterhouder niet bevestigd is en plaats een opvangbak onder de warmwateruitloop en de boileruitlaat.

7

Wacht tot de volgende lampjes continu branden om aan te geven dat het apparaat klaar is voor gebruik

8

Houd de stoomknop 10 seconden ingedrukt totdat de drie knoppen achter elkaar knipperen.

9

Draai de stoomknop naar

10

Om de ontkalking te starten, drukt u op

Het ontkalkingsprogramma start en de ontkalkingsvloeistof komt uit de wateruitloop.

Het ontkalkingsprogramma verwijdert kalkaanslag in het apparaat door automatisch een reeks spoelingen en pauzes uit te voeren tot het reservoir helemaal leeg is.

Let op
Sluit tijdens het ontkalken de stoomknop af en toe om kleine hoeveelheden ontkalker uit de koffie-uitloop te laten lopen.

11

Het apparaat stopt en het oranje stoomlampje blijft knipperen.

Dit geeft aan dat de ontkalking nog bezig is.

12

Het apparaat is nu klaar om doorgespoeld te worden met schoon water.

1
Verwijder de watertank.

2
Leeg de watertank.

3
Spoel af onder stromend water.

4
Vul met vers water tot aan het MAX-niveau.

5
Plaats de watertank terug (indien gebruikt, plaatst u vooraf het waterfilter terug in de tank).

13

Leeg de opvangbak en plaats het leeg onder de heetwateruitloop.

14

Zorg ervoor dat de stoomknop in de volgende stand staat

Druk dan op de stoomknop om het spoelen te starten.

Let op
Sluit tijdens het spoelen de stoomknop af en toe om kleine hoeveelheden water uit de koffie-uitloop te laten lopen.

15

Als de watertank leeg is, gaat het oranje lampje uit en is de ontkalking voltooid.

16

Controleer of de stoomknop in de gesloten stand staat (○ symbool).

Het apparaat is klaar voor gebruik.

Let op

• Als de ontkalkingsprocedure niet correct is voltooid (bijv. geen elektriciteit) raden wij aan deze te herhalen.

• Als de watertank niet tot het MAX-niveau is gevuld, vraagt het apparaat aan het einde van de ontkalking om een extra spoeling om te garanderen dat de ontkalkingsoplossing volledig uit de interne circuits van de machine is verwijderd.

Te weinig ontkalken kan schade aan de machine veroorzaken. Bij gebrek aan onderhoud vervalt de garantie.

Heb je meer hulp nodig?

Stel een andere vraagDedica