Eletta Explore - Cold Brew TechnologyBericht: De machine moet ontkalkt worden. Druk op OK om te starten (~50min)

Eletta Explore - Cold Brew Technology

Bericht: De machine moet ontkalkt worden. Druk op OK om te starten (~50min)

Probeer deze oplossing.

Volg de ontkalkingsinstructies

Mogelijke oorzaak:
De machine moet worden ontkalkt.

Om de ontkalking uit te voeren, drukt u op "OK" en volgt u de aangegeven procedure, anders drukt u op "Annuleren". In dit geval verschijnt het symbool (C4) op het startscherm om u eraan te herinneren dat er ontkalkt moet worden.

1

Druk op het icoontje van het instellingenmenu op het beginscherm

2

Blader door de menu-items totdat "Ontkalken" wordt weergegeven.

3

Druk op "Start" om de ontkalkingsprocedure te starten.

4

Druk op "Start" om te beginnen

5

Plaats de wateruitloop

afbeelding

6

Leeg de lekbak en het koffiedikbakje

a.
Verwijder en leeg de lekbak (A15) en plaats beide terug in het apparaat.
b.
Verwijder de koffiedikbakje (A10) en maak deze leeg, plaats deze terug in het apparaat en druk op "Volgende".
afbeelding

7

Maak de watertank leeg

Verwijder de watertank, til het deksel op en verwijder het waterfilter . Leeg de tank volledig

8

Giet de ontkalkingsvloeistof in de watertank

afbeelding

Vul het reservoir tot niveau A met ontkalkingsvloeisto (gelijk aan één verpakking van 100 ml), voeg vervolgens water (één liter) toe tot niveau B (fig. 40). Plaats het waterreservoir (met deksel) terug in het apparaat en druk op "Volgende".

9

Start de ontkalking

afbeelding

Plaats een opvangbak van 2 liter onder de uitlopen (fig. 41). Druk op "Volgende" om de ontkalking te starten ("Terug" om terug te gaan naar het vorige scherm of "X" om de procedure af te sluiten en vergeet dan niet het ontkalkingsmiddel uit het reservoir te verwijderen).

⚠️ Belangrijk! Gevaar voor verbranding ⚠️
Heet zuurhoudend water stroomt uit de uitlopen. Vermijd contact met spatten van deze oplossing.

10

Start ontkalkingsprogramma

Het ontkalkingsprogramma start en de ontkalkingsvloeistof
komt uit de heetwater- en koffie-uitloop. Er wordt automatisch een reeks spoelingen uitgevoerd om alle kalkresten in de koffiemachine te verwijderen. Na ongeveer 40 minuten stopt de ontkalking.

11

Het apparaat spoelen

afbeelding

Het apparaat is nu klaar om gespoeld te worden met schoon water. Leeg het reservoir waarin de ontkalkingsoplossing werd opgevangen. Verwijder het waterreservoir, maak het leeg, spoel het onder stromend water, vul het met vers water tot het niveau MAX en plaats het terug in het apparaat (fig. 42). Druk op "Volgende";

12

Plaats de opvangbak

Plaats de opvangbak onder de uitloop en druk op "Volgende" om het spoelen te starten;

13

Heet water wordt geleverd uit zowel de heet water uitloop als de koffie-uitloop

Als het water in de tank op is, leegt u de opvangbak.

14

Verwijder de watertank

Verwijder de watertank en plaats het waterfilter terug (indien dit eerder was verwijderd). Druk op "Volgende" om verder te gaan.

15

Vul de watertank met vers water

Vul de tank met vers water tot het niveau MAX, plaats de tank terug in het apparaat en druk op "Volgende" om verder te gaan.

16

Plaats de opvangbak teru

Plaats de opvangbak onder de uitloop en druk op "Volgende" om een nieuwe spoeling te starten.

17

Giet de opvangbak leeg

Als watertank leeg is, de opvangbak legen, de lekbak en het koffiedikbakje verwijderen en legen, en vervolgens weer terug plaatsen.

18

Verwijder de watertank

Verwijder de watertank, vul tot het maximumniveau, plaats het terug en druk op "Volgende".

19

Voltooid

Het ontkalkingsproces is nu voltooid". Druk op "OK". Het apparaat voert een snelle voorverwarmingscyclus uit en gaat dan terug naar het beginscherm.